Welke supply chain oplossingen zijn er?

8 december 2022
2 minuten
Luuc Homburg
Nabuurs houdt zich bezig met allerlei facetten binnen de supply chain. Hierbinnen zijn er namelijk erg veel diverse mogelijkheden, maar welke oplossingen bestaan er allemaal? We leggen het je graag hieronder uit.

Stedelijke distributie

Een van de eerste mogelijkheden binnen de supply chain, is stedelijke distributie. Hierbij kun je denken aan het bevoorraden van bedrijven en instellingen die zich bevinden in (binnen)steden en winkelgebieden. Voorbeelden hiervan zijn de horeca, kantoren, winkels, apotheken, etc. Onder stedelijke distributie verstaan we onder meer horecadistributie en dedicated distributie.

Bij dedicated distributie is het mogelijk het volledige transport uit handen te geven en gebruik te maken van de middelen van de transporteur, zonder deze middelen te hoeven delen met andere bedrijven. Vaak wordt het transport ook uitgevoerd in de huisstijl van de klant.

FMCG distributie

Nabuurs houdt zich dagelijks bezig met FMCG distributie. FMCG staat voor Fast Moving Consumer Goods. Met FMCG distributie wordt het bevoorraden van supermarktketens, drankenhandels, horecagroothandels en noem zo maar op bedoeld. Om deze distributievorm zo veel mogelijk te kunnen optimaliseren, worden diverse niveaus gecombineerd. Hierdoor kunnen kosten, service en duurzaamheid verbeterd worden. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van goederenstromen, het combineren van netwerken en het combineren van distributie-oplossingen met warehousing en/of co-packing.

Warehousing

Warehousing is de Engelse term voor magazijnbeheer. Hierbij worden goederen opgeslagen en beheerd die later verkocht of gedistribueerd worden. Warehousing kan een goede manier zijn om doorlooptijden te verkorten, kosten te verlagen en lever- en voorraadbetrouwbaarheid te verbeteren. Binnen warehousing bestaan weer diverse vormen. De vormen die Nabuurs hanteert, zijn:

 • Op een bestaande locatie of in een nieuw warehouse
 • Shared warehousing of dedicated warehousing
 • Conventionele of (deels) gemechaniseerde warehousing
Net als bij FMCG distributie, worden bij warehousing ook diverse niveaus gecombineerd om het een en ander te verbeteren. Denk bij warehousing aan het combineren van goederenstromen, warehousing met distributie-oplossingen, warehousing met geïntegreerde co-packing en e-fulfilment en het combineren van innovatieve opslagmethodes.

Geïntegreerde co-packing

Binnen geïntegreerde co-packing bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen bedrijven ervoor kiezen hun verpakkingen aan te passen voor promotiedoeleinden, verpakkingen af te stemmen op verschillende doelgroepen en/of verpakkingen in lijn te brengen met land specifieke regelgeving. Een logistiek bedrijf zoals Nabuurs kan deze volledige werkzaamheden uit handen nemen. Enkele voorbeelden van verpakkingsmogelijkheden zijn:

 • Displaybouw
 • Shrink wrapping
 • Winkel display
 • Sleeving
 • Stickeren
 • Ompakken
 • Sorting en e-fulfilment
Ook binnen deze supply chain oplossing is het mogelijk niveaus met elkaar te combineren om te streven naar verbetering. Denk aan het combineren van co-packing met warehousing, het combineren van co-packing met distributie-oplossingen en het combineren van menskracht met technologie.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.