Wat is horecadistributie?

1 september 2022
0 minuten
Luuc Homburg
Horecadistributie is een bijzondere vorm van distributie. Bij horecadistributie worden goederen gelaad en gelost bij horecagelegenheden. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat diverse horecagelegenheden weer beschikken over voldoende voorraad om hun klanten te kunnen voorzien van diverse drankjes en maaltijden. Zonder deze bevoorrading, is het voor horeca niet mogelijk de zaak draaiende te houden. Er komt dus nogal wat verantwoordelijkheid kijken als het gaat om horecadistributie.

Wat voor producten vallen onder horecadistributie?

Bij horecadistributie worden voornamelijk etenswaren getransporteerd. Deze etenswaren hebben horecagelegenheden nodig om gerechten mee te kunnen bereiden. Verder worden ook diverse drank en frisdanken met horecadistributie vervoerd. Het laadgedeelte van vrachtwagens zit bij horecadistributie meestal vol met allerlei fusten, kratten en karren.

Uitdagingen bij horecadistributie

Horecadistributie vindt over het algemeen op heel veel locaties plaats. Nederland heeft een behoorlijk groot aantal horecagelegenheden die voorzien moeten worden van nieuwe bevoorradingen. Daarom wordt er binnen de gehele sector hard samengewerkt om logistieke ketens te verduurzamen. Een van de meest cruciale aandachtspunten hierbij is het streven dat in 2025 een volledige uitstootvrije bevoorrading voor Nederlandse binnensteden geldt. Hier ligt momenteel nog de grootste uitdaging binnen de horecadistributie. Als oplossing hiervoor zou er eventueel gebruikgemaakt kunnen worden van regionale distributiecentra of logistieke hubs.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.