Nabuurs ontwikkelt ‘state of the art’ stadsdistributiecentrum voor AB Inbev

2022 Food/FMCG Logistiek Stadsdistributie
25 juli 2022, BY NABUURS

Zeer duurzaam én toekomstbestendig. Zo ontwikkelt Nabuurs voor klant AB Inbev een nieuw stadsdistributiecentrum op Business Park Osdorp aan de A5 bij Amsterdam.

Vanuit het gloednieuwe stadsdistributiecentrum bevoorraadt Nabuurs straks per elektrisch transport de horeca van Amsterdam én provincie Noord-Holland met de dranken van AB Inbev. Beoogde oplevering: 1 mei 2023. Het DC telt naast een kantoorruimte van 955m2, een warehouse van maar liefst 8.500m² met een mezzanine van 1.500m². Inmiddels is Heembouw gestart met de bouw. Heembouw vervult hierbij de wens vanuit Nabuurs en AB Inbev om een zeer duurzaam distributiecentrum te realiseren met een zeer modern design.

 

Duurzaam en natuur-inclusief

Aan duurzaamheid is veel aandacht besteed in het ontwerp. Zo is het CO2-neutrale stads-DC volledig natuur-inclusief. Er is dan rekening gehouden met de versterking van de lokale biodiversiteit. Dit zie je terug in de bedekking van de gehele noordgevel met inheemse bomen en heesters. Bovendien is 20 procent van het perceel onverhard of half-verhard en komen er zonnepanelen op het dak. Aan duurzaamheid geen gebrek!

 

Vanuit Business Park Osdorp de stad in

Ook de locatie zelf is duurzaam te noemen. Het stedenbouwkundigplan van Business Park Osdorp onderscheidt zich in duurzaamheid en circulariteit. Het Business Park is gelegen aan de A5 tussen de luchthaven Schiphol en Amsterdam Nieuw-West. Mede dankzij deze strategische ligging is dit hét bedrijventerrein van de toekomst. Vanuit Business Park Osdorp rijden elektrische trucks van Nabuurs zo de stad in. En zo bevoorraden zij de lokale horeca met dranken van AB Inbev.

 

Toekomstbestendig

Het nieuwe stads-DC krijgt bovendien het BREEAM label ‘very good’. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Deze steeds bekendere certificeringsmethode geeft inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van een project. Een gebouw met een BREEAM certificaat is een gezond, toekomstbestendig gebouw. Zo sluit het nieuwe DC ook nog eens mooi aan bij de strategische focus van Nabuurs die gericht is op een steeds duurzamere logistieke dienstverlening.