Stadsdistributie: Supply chain concepten voor last mile winkeldistributie en horecadistributie

Nabuurs is dé specialist in het beleveren van winkels en horecazaken in de Nederlandse binnensteden. Dus: Heb je een vraagstuk op het gebied van last mile winkeldistributie of horecadistributie? Praat dan zeker eens met Nabuurs. De kans is groot dat we al bij de buren komen!

Single depot retailnetwerk

Ons dochterbedrijf Van Opzeeland is volledig gespecialiseerd in het beleveren van winkels met artikelen in uiteenlopende productcategorieën. Denk aan fashion, beauty en elektronica, maar bijvoorbeeld ook wijnen, zorg en diervoeding. Met meer dan 100 eigen wagens verzorgen we zo’n 10.000 zendingen per week. In alle binnensteden van Nederland, vanuit één centraal gelegen warehouse.

 

Behalve de reguliere dagelijkse bevoorrading met colli’s, dolly’s, pallets, rekken en rolcontainers verzorgen we voor veel retailketens ook het interfiliaalverkeer en de retourlogistiek.

Fijnmazig distributienetwerk met landelijke dekking

Sinds onze overname van de Nederlandse RDC’s van AB InBev beschikken we over een fijnmazig distributienetwerk met landelijke dekking.

 

Dit netwerk gebruiken we met name voor de bevoorrading van horecazaken in de Nederlandse binnensteden, maar we kunnen het ook inzetten voor andere stadsdistributieconcepten. Daarmee bieden we een duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor bevoorrading via de groothandel of via eigen distributiecentra.

 

Daarnaast beheren we voor Sligro al jaren een dedicated distributienetwerk voor Zuidoost-Nederland. Vanuit locatie Venray verzorgt Nabuurs de inzet van materiaal en chauffeurs.

KLAAR VOOR 2025

Sectorbreed wordt er stevig samengewerkt om logistieke ketens duurzamer te maken. Een van de belangrijkste aandachtspunten daarbij is de doelstelling om Nederlandse binnensteden in 2025 volledig uitstootvrij te bevoorraden. Als specialist in stadsdistributie loopt Nabuurs hierin al jaren voorop.

 

Bij Nabuurs zien we weinig drempels voor een efficiënte bevoorrading van dit soort stadshubs. Niet in fysieke zin, in elk geval. Zelf bieden we retailers al langer concepten aan waarbij we ons volumenetwerk combineren met een single depot netwerk voor winkelbelevering en/of horecadistributie via een fijnmazig netwerk van regionale distributiecentra welke zich op strategische posities binnen Nederland bevinden.

OPTIMALISEREN DOOR TE COMBINEREN

Het is onze missie om de beste weg voor producten te vinden, in termen van kosten, service en duurzaamheid. Dat doen we door zaken op verschillende niveaus slim te combineren:

• Goederenstromen combineren. We hebben een enorm klantenbestand en komen dagelijks in alle stadscentra van Nederland. Dus we kunnen jouw leveringen makkelijk combineren met die van anderen.

• Netwerken combineren. Naast ons single depot retailnetwerk en landelijk netwerk van RDC’s hebben we ook nog een multidepot ambient netwerk voor fast moving consumer goods. Ook daar kun je je voordeel mee doen.

• Distributie-oplossingen combineren met warehousing en/of co-packing. Om elk supply chain concept optimaal af te stemmen op de behoeften van onze opdrachtgever en de eindconsument.

 

WIJ WERKEN VOOR MOOIE MERKEN

EEN BELANGRIJKE REDEN DAT WE VOOR NABUURS-VAN OPZEELAND HEBBEN GEKOZEN IS HUN DISTRIBUTIEDICHTHEID IN DE STEDEN. ZE VERVOEREN MINDER LUCHT

Ruud van der Meijden, Supply Chain Manager - Verbunt Wijnkopers