Nabuurs bouwt aan de toekomst en krijgt een nieuw hoofdkantoor in Haps

2025 Duurzaamheid Logistiek Werken bij
21 februari 2022, BY NABUURS

PERSBERICHT
Haps, 21 februari 2022

De kogel is door de kerk. In 2023 krijgt Nabuurs een nieuw, duurzaam hoofdkantoor op bedrijventerrein Laarakker aan de A73 bij Cuijk en Haps. De vergunningen zijn rond en in 2022 start men met de bouw van het toekomstbestendige pand.

Het nieuwe hoofdkantoor biedt ruimte om te groeien. Het pand heeft 30.000 m2 opslag en maar liefst 800 m2 kantoorruimte. Het hoofdkantoor wordt voorzien van moderne werkplekken met state-of-the-art ICT en heeft o.a. vergaderzalen die zijn voorzien van de modernste audiovisuele hulpmiddelen. Daarnaast is het volledige pand ingericht op het faciliteren van ontmoetingen. Ook het opleidingscentrum is nieuw. Hier wil Nabuurs het delen van kennis en het samenwerken aan projecten nóg meer centraal stellen. Dat alles gebeurt in een milieuvriendelijke omgeving.

Enthousiast over de toekomst

Het nieuwe hoofdkantoor wordt gebouwd volgens het BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 keurmerk. BREAAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor ‘gebouwde omgevingen’ ter wereld. Dat past goed bij het bedrijventerrein Laarakker waar men in 2022 start met bouwen. Gelegen aan de A73 biedt Laarakker ruimte aan ambitieuze bedrijven met een focus op duurzaamheid. Het bedrijventerrein maakt dan ook gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke concepten op het gebied van water en energie, waardoor het gebruik van aardgas sterk wordt gereduceerd.

Volledig klimaatneutraal

Dat vormt een perfecte match voor de ambities van Nabuurs. Het nieuwe pand zit namelijk bomvol duurzame techniek. Zonnepanelen, ledverlichting en 29 laadpalen voor elektrische auto’s zijn slechts enkele factoren die zorgen voor een klimaatneutrale werkplek. Daarnaast maakt het nieuwe hoofdkantoor uitsluitend gebruik van elektrische klimaatinstallaties en warmtepompen. Dat zorgt voor een pand dat geen gebruik gaat maken van gas of andere fossiele brandstoffen.

Reactie Ard Nabuurs: “Groeien in ambitie, ruimte en warmte!”

‘’Nabuurs heeft duidelijke groeiambities en wil te allen tijde een fijne, warme plek zijn voor mensen om te werken. Wij zijn dan ook erg blij met de ontwikkeling van een nieuw ultramodern hoofdkantoor dat is gekoppeld aan een nieuw warehouse van 30.000 m2. En dat in het dorp waar het allemaal begon voor Nabuurs! Men heeft in het ontwerp veel aandacht besteed aan de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw zodat ons nieuwe hoofdkantoor ook voor de lokale omgeving van toegevoegde waarde is. Zo komen we samen verder, zoals we dat al 60 jaar doen’’.

Over Nabuurs

Nabuurs ontwikkelt en implementeert geïntegreerde en future proof supply chain concepten voor FMCG, retail, horeca en personal care. Hun missie: de beste weg realiseren voor de producten van onze klanten, in termen van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Met meer dan 20 vestigingen, ruim 1.000 medewerkers en 100 miljoen euro omzet per jaar hoort Nabuurs op het gebied van FMCG-, retail- en horecadistributie bij de grootste logistieke dienstverleners van de Benelux. Meer informatie: www.nabuurs.nl.

Over bedrijventerrein Laarakker

Direct aan de snelweg A73 bij Cuijk ligt bedrijventerrein Laarakker, een initiatief van de gemeente Cuijk en BNG Gebiedsontwikkeling. Het terrein ligt centraal tussen relevante spoorwegen, waterwegen, een vliegveld en vlakbij het Ruhrgebied in Duitsland. Het terrein heeft dus een centrale ligging en is maar liefst 66 hectare groot waarvan +/- 28 hectare is bestemd voor bedrijven t/m milieucategorie 5.2. De regio heeft 130.000 inwoners waarmee het gebied een slagkracht heeft die vergelijkbaar is met Den Bosch. Meer informatie: www.laarakker.com.