Binnenvaart? Wij maken er al jaren gebruik van…

Duurzaamheid
05 juni 2018, BY NABUURS

Naarmate de filedruk in Nederland toeneemt, klinkt de roep om meer binnenvaart steeds luider. Ook bij Nabuurs krijgen we regelmatig de vraag hoe wij aankijken tegen de binnenvaart als alternatief voor wegtransport. Nou, niet iedereen weet het, maar wij maken al jaren gebruik van!

Als ketenregisseur adviseren wij onze klanten hoe hun producten het beste van A naar B kunnen komen, in termen van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Soms is dat via de weg, soms via het water (of over het spoor). Wij staan dan ook absoluut open voor intermodaal transport. Sterker nog: wij stimuleren het actief. Op verschillende van onze locaties maken wij al jaren gebruik van containerterminals, om de combinatie van wegvervoer met de binnenvaart te faciliteren.

Containerterminals Veghel en ‘s-Hertogenbosch
Ons warehouse voor stadsdistributie in Hedel heeft goede verbindingen met zowel de containerterminal in Veghel als die in ’s-Hertogenbosch. Voor veel van onze klanten biedt dit interessante combinatiemogelijkheden. Lees bijvoorbeeld de klantcase van Verbunt Wijnkopers. Zij laten hun aanvoer vanuit de Rotterdamse haven zoveel mogelijk via de binnenvaart verlopen.

Containerterminal Katwijk
Ook de containerterminal in het Brabantse Katwijk bevindt zich op een strategische locatie, op het knooppunt van de Maas en de A73. Wij hebben verschillende warehouses voor FMCG-/fooddistributie die pal aan deze terminal liggen. Vanwege onze logistieke expertise en onze directe aanwezigheid zijn we destijds ook nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Containerterminal Nijmegen
De BCTN (Barge Container Terminal Nijmegen) ligt aan de Waal, naast het Maas-Waalkanaal, vlakbij de A50 en A73 én… bij Park15, de logistieke hotspot in Oosterhout waar onlangs ons nieuwste warehouse is verrezen. Dit warehouse is binnenkort overigens niet alleen goed bereikbaar via het weg en het water, maar ook per spoor. Naar verwachting wordt in 2020 Railterminal Valburg in gebruik genomen, die deze locatie verbindt met de Betuwelijn